Frisse start Jeugdfanfare Dieteren onder een nieuwe naam met een nieuwe dirigente.

In z’n huidige vorm bestaat de jeugdfanfare van Fanfare Eendracht Dieteren ongeveer 12 jaar. Al die tijd is Thei Martens de dirigent geweest. Sinds april dit jaar heeft Thei het dirigeerstokje overgegeven aan Ankie Mofers uit Dieteren. Ook heeft de jeugdfanfare sinds kort een naam : de Crescendo’s. Deze naam is door de leden zelf gekozen. Jeugdleden komen al vroeg bij deze jeugdfanfare. Als ze na de algemene opleiding op blokfluit een instrument krijgen, komen ze na een half jaar al bij de jeugdfanfare. De groep bestaat voornamelijk uit jeugdleden met enkele volwassenen voor de grotere instrumenten. De groep bestaat momenteel uit kleine 20 leden.

Naast de concerten binnen het dorp zoals Sinterklaas intocht, Kerstconcert en het jaarlijks voorjaarsconcert treden ze ook op buiten het dorp. Zo wordt elk jaar deelgenomen aan de jeugd play-in van de gemeente Echt-Susteren, waar jeugdorkesten uit de gehele gemeente optredens verzorgen. En er is ook al vaker deelgenomen aan de muziekdag in het kasteelpark te Born.

Onlangs werd er in eigen dorp deelgenomen aan de viering van 75 jaar parochie Sint Stephanus. Tijdens dit optreden konden ook de nieuwe tenues worden getoond, waarop de leden erg trots zijn. De tenues zijn mede mogelijk gemaakt door 2 trouwe sponsoren van onze vereniging. Bohnen Accountancy (www.bohnen-accountancy.nl) en MH Roadstyling (www.mhroadstyling.nl). Met grote dank voor hun bijdrage gaan we ervan uit dat we de tenues nog vaak aan een talrijk publiek mogen en kunnen tonen..

 

 


Activiteiten

Geen evenementen

Fanfare Eendracht Dieteren

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com