Fanfare Eendracht Dieteren op kamp

 

Zoals in de vorige schakel al kort aangehaald is de jeugd en begeleiding in het zomerse weekend van 17, 18 en 19 augustus op kamp geweest naar Haelen. Vroeg op de vrijdagmiddag waren al diverse auto’s vertrokken naar een zeer zonnig Haelen. Dit om alles al in gereedheid te brengen. Om zes uur zouden namelijk 74 man arriveren en voor die tijd moest alles op orde zijn.

De klok in Dieteren sloeg half zes en rondom de Wiejerd verzamelden zich een grote groep mensen. Nadat alle tassen en spullen waren ingeladen, en de thuisblijvers nog eens werden geknuffeld en uitgezwaaid vertrok een hele kolonne auto’s richting “de Spar” in Haelen.

Zoals gepland kwamen we rond zes uur aan in Haelen. Nadat iedereen een beetje de eerste indrukken had verwerkt werden de eerste huisregels medegedeeld en werd ook de indeling van de huisjes bekend gemaakt. Iedereen werd geacht zijn eigen bed in orde te maken waarna de grote kinderen een mooie grote trampoline gingen opzetten. En dit was een goede keus, hier werden het hele weekend de mooiste capriolen op uitgehaald. Nu kamp Deetere compleet was kon het weekend vol in gang worden gezet.

 

Het programma startte op vrijdagavond met een knuffeltocht voor de kleinsten en een speurtocht voor de “grotere”. Na vele rondzwervingen door de mooie bossen en diverse confrontatie met vreemde bosbewoners konden we bij terugkomst iedereen weer ontmoeten. Vooral de varkenspoot in een emmer met cocktailworstjes had blijkbaar veel indruk gemaakt. Iedereen had het er nog over. Terug in de Spar waren er voor iedereen nog warme broodjes gehakt of knakworst. Al met al een geslaagde eerste avond..

 

Na een goede (maar voor sommige korte) nachtrust klonk zaterdagochtend om 08:00 uur de kerkklok. Het leek wel of we meneer pastoor bij ons hadden, welke ons uitnodigde voor een heilige mis. Maar nee, het was de keukenploeg welke ons middels de aanwezige keukenklok wakker maakte en vroeg om op te staan. Het zonnetje scheen al volop en iedereen was goed gehumeurd. De keukendames hadden het ontbijt super verzorgd, en met een gevulde maag konden we beginnen aan deze tweede dag. Door het super weer was het programma enigszins aangepast. ’s Morgens zijn we een mooie wandeling met opdrachten gaan lopen zodat er ’s middags tijd was voor de waterspellen. Op deze middag waren de leukste en gekste spellen uitgekozen. Er werd gelachen, geravot en volop strijd geleverd (zie voor de meest spectaculaire foto’s de site van de Fanfare, www.eendrachtdieteren.nl). De middag liep langzaam op zijn eind. Iedereen had even tijd voor zichzelf. Sommigen gingen effe relaxen en wat kletsen, anderen gingen zich lekker douchen en opfrissen. En sommigen waren het water nog niet moe en bleven lekker stoeien in het badje of met de waterslang…

 

Rond de klok van zessen arriveerden  Geert en Anita Claessen. Zij zouden een barbecue verzorgen. Alles was, zoals gekend, tot in de puntjes verzorgt, en iedereen genoot van het heerlijke eten. Fam Claessen, nogmaals bedankt namens iedereen.

De avond viel en de “Glitter en Glamour Night” stond op het programma. Iedereen was uitgedost in de meest spectaculaire kleding. Maar dat was ook vanzelfsprekend als je het programma zag. De Backstreet Boys maakte een come-back die nog spectaculairder was dan die van de Spicegirls bij de Olympische spelen. Uit Brazilië kwam meiden magneet Gustavo Lima overgevlogen en voor de mannen was Barbie aanwezig. Verder waren er nog gastoptredens van KISS en zanger Rinus. Dit alles stond garant voor een top avond! Na de optredens verzorgde een deskundige jury de optredens nog van fijnbesnaard commentaar. Op het eind van de avond werd er door deze jury ook nog bekend gemaakt welke optredens het meest spraakmakend waren geweest. De Backstreetboys, KISS en Gustavo Lima vielen hierbij in de prijzen. Ter afsluiting werd er nog gezellig nagetafeld en toch ook langzaam het bed weer opgezocht voor de laatste nacht.

Zondagochtend werd er gestart met een stevig ontbijt. De topkoks, Geert en Hub verzorgde weer een stevig bord spek en eieren. En die gingen er wel in zeg. Nu iedereen weer vol kracht en energie zat kon kamp Deetere weer worden afgebroken. De tassen werden ingepakt, de huisjes werden gepoetst en gezamenlijk werden alle spullen weer ingepakt. Nu kamp Deetere afgebroken was en nog gezamenlijk een drankje was gedaan bij de Elisabethhof moesten we er toch echt aan geloven….we gingen naar huis !!!

 

Bij de Wiejerd aangekomen stonden de thuisblijvers al te wachten. Iedereen weer gezond en wel terug en een zeer plezierige ervaring rijker. Zo kunnen we weer terugkijken op een zeer geslaagd, gezellig en goed georganiseerd kamp van de Fanfare. En zoals de kinderen zeiden “wanneer gaan we weer??”.

Activiteiten

Geen evenementen

Fanfare Eendracht Dieteren

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com