Einde van de vakantie…..

 

Voor de vakantie leverden de fanfare en drumband nog een mooie muzikale prestatie. Hun beider optreden op het jaarlijkse Maasgouwtoernooi werd gehonoreerd met het predicaat ‘goed’. Een resultaat waarmee men goed kon leven en waar toch ook de benodigde uitdagingen en aandachtspunten voor de toekomst uit zijn te halen.

 

Ook kunnen we nog terugkijken op een geslaagde Pinkpop inzet. Een inzet waarmee we toch ook weer de zeer bruikbare financiële injectie hebben kunnen realiseren, alle medewerkers dank hiervoor..

 

De vakantie loopt intussen voor drumband, fanfare, jeugdslagwerkgroep en jeugdfanfare op haar eind. Op dinsdag 14 augustus (Fanfare), woensdag 15 augustus (Drumband), dinsdag 21 augustus (slagwerkensemble) en donderdag 23 augustus (jeugdfanfare) vinden dan ook weer de eerste repetities plaats. Aan de muzikanten dan ook de vraag om zich hier op voor te bereiden, zodat er effectief gewerkt kan worden….

 

Als eerste verenigingsactiviteit staat meteen al een hele leuke op de planning. De organisatie van het aanstaande kamp maakt momenteel de laatste afspraken en de puntjes worden op de I gezet. Als het dan ook nog eens bruikbaar weer zou kunnen worden staat niets een druk maar gezellig weekend in de weg.

 

Muzikaal is de Drumband zover dat het eerste Maasgouw o.l.v. Rico Stevens succesvol is verlopen en dat dit een mooie uitgangspositie is om verder te werken aan de toekomst.

 

Voor de Fanfare staat in het laatste weekend van oktober het concert music@Deetere op de planning. Dit bijzondere concert is de opmaat naar wat wellicht een jaarlijks terugkomend hoogtepunt kan worden. Zowel voor de bezoekers maar zeker ook voor de muzikanten. Dit jaar i.s.m. zanger Gé Titulair en zangeres Jaqueline Fijnaut zal het concert in het teken staan van filmmuziek. Op de site (www.eendrachtdieteren.nl) is verdere informatie te verkrijgen over het concert en de kaartverkoop. 

 

Het confronterende nieuws wat ons als Fanfare en zeker ook de leerlingen/ouders in de vakantie bereikte was het aangevraagde faillissement van stichting KREATO ( persbericht KREATO). Al vele jaren verzorgt KREATO binnen onze vereniging de opleiding van de leerlingen. Vele drumband- en fanfareleden hebben dan ook hier hun muziekdiploma’s behaald. Vervelend is dat er nog weinig duidelijk is over de toekomst. De berichtgeving is dat dit z.s.m. bekend wordt gemaakt en dat er wordt gewerkt aan een passend vervolg waarbij de leerlingen weinig hiervan zullen meekrijgen. Als vereniging staan we in deze enigszins aan de zijlijn maar houden we nauw contact met KREATO en de Gemeente (ook een belangrijke speler in deze) om de continuering van de opleiding van onze leerlingen zo goed mogelijk te waarborgen. Is er verdere informatie beschikbaar, dan zullen we deze per omgaande kenbaar maken.

 

Vermeldenswaardig is overigens ook dat onze vereniging in het jaar 2013 de organisatie van het Maasgouwtoernooi is toegewezen. In het weekend van 25 en 26 juni 2013 zal dit worden georganiseerd in de sporthal te Nieuwstadt.

 

Activiteiten

Geen evenementen

Fanfare Eendracht Dieteren

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com