Maasgouwtoernooi 2012

 

 

3 juni hebben de Fanfare en Drumband deelgenomen aan het jaarlijkse Maasgouwtoernooi welk werd georganiseerd door Fanfare de Vriendenkring uit Limbricht in het gemeenschapshuis in Born.

 

De Drumband moest vroeg in de zondagmiddag optreden. Na een stevige ochtend- repetitie was men met vele supporters richting het gemeenschapshuis in Born getogen. Voor de eerste keer onder leiding van Rico Stevens, toch wel spannend, was gekozen voor het uitvoeren van één mars en twee concertwerken. Als eerste werd dan ook begonnen met de mars Game on, gevolgd de concertwerken Quadraphonics 2 en Fauquemont.

Na het spelen van deze te boordelen werken was men best tevreden, muzikaal stond de uitvoering fier overeind en er werden geen onnodige verrassingen genoteerd. Al met al een puike prestatie welke ook door de Jury op waarde werd ingeschat, goed was dan ook het verdiende resultaat. Reden genoeg om dit te vieren. De Drumbandleden vertrokken op deze zondagmiddag terug naar Dieteren om in het Köppelke het glas te heffen op dit mooie resultaat.

 

De Fanfare was ingeloot voor de zondagavond. De Fanfare begon haar optreden met een mars. Het concert werd vervolgd met de uitvoering van Shine as the light. Een muziekwerk met vele wisselingen waar de leden de handen vol aan hadden. Als afsluiting van het concert werd ook nog uitgevoerd Hymne of the Highland Een muziekwerk welk een beeld geeft van de ruige Schotse hooglanden. Dit is ook wel te herkennen aan de muzikale uitdagingen. Het gaat er, naast een mooi en rustig middengedeelte, regelmatig ruig en stevig aan toe (wellicht op sommige plaatsen iets te ruig).

Na het optreden waren de leden nogal voorzichtig over de eigen prestatie. Een vreemde omgeving met een dito akoestiek zorgde toch wel voor sommige kleine missers waar men ze niet zou verwachten. Daartegenover was de algemene muzikale uitvoering niet verkeerd. Na beraad kwam de jury met haar oordeel: goed.

 

Fanfare en Drumband proficiat met deze prima prestaties!

Activiteiten

Geen evenementen

Fanfare Eendracht Dieteren

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com