Paul Opgenort geridderd als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 

Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd..” Met die woorden verraste burgemeester Hessels onze oud voorzitter Paul Opgenort vandaag.

In 2008 kwam Paul als relatief onbekende binnen bij onze vereniging. Oud voorzitter Theo Meuffels had Paul benaderd of hij na zijn succesvolle carrière binnen defensie openstond voor een rol binnen onze vereniging. Paul's antwoord was kort maar krachtig, zeg maar wat ik kan doen. Met de bestuurlijke ervaring was de keuze snel gemaakt en was de zoektocht naar een opvolger voor Theo Meuffels als voorzitter snel ingevuld. Ruim 10 jaar heeft Paul deze rol met verve ingevuld en heeft hij op zijn geheel eigen wijze altijd met een positieve insteek gezorgd voor een mooie episode binnen onze vereniging. 

Paul's invulling als voorzitter ging veel verder als het aansturen van het Bestuur. Hij was altijd aanwezig bij de vele activiteiten binnen de vereniging en men kon altijd op zijn steun rekenen bij de vele voorbij komende  klussen. Of het nu zijn ongeëvenaarde en inspirerende toespraken waren of het ophalen van het oud papier en Pinkpop. Voor Paul was niets teveel. We zijn dan ook van mening dat Paul, naast zijn vele inspanningen op vele andere vlakken alleen al voor zijn rol binnen onze vereniging meer dan terecht is geridderd. 

Door corona moest de burgemeester de onderscheidingen dit jaar vanaf afstand uitreiken. Hij maakte de toekenning van de Koning bekend met een huisbezoek incl. omroepwagen (via deze link https://www.youtube.com/watch?v=23rZSBliyY8 is het mogelijk naar beelden hiervan te kijken) .Burgemeester Jos Hessels: “Het gaat hier om mensen die zich stuk voor stuk verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeenschap en een betere samenleving, zonder dat ze hier iets voor terug verwachten. Een passende verwoording gericht aan Paul. 

Als vereniging willen we Paul natuurlijk ook feliciteren met deze onderscheiding, echter maakt Corona dat nu lastig. In overleg met Paul zullen we kijken hoe en wanneer we dit passend kunnen inhalen zodat we als vereniging ook de gepaste aandacht aan dit heugelijk feit kunnen besteden.

 

Activiteiten

Geen evenementen

Fanfare Eendracht Dieteren

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com