Bevrijdingsconcert 19 januari 2020 

Op 5 mei 2020 viert Nederland dat ons land 75 jaar geleden is bevrijd en dat we sindsdien in vrijheid leven. Zo ook Dieteren dat in januari 1945 werd bevrijd. De periode september 2019 tot en met januari 2020 staat binnen gemeente Echt-Susteren in het teken van herdenking, viering en verbroedering. 

Als Fanfare Eendracht Dieteren hebben we voor 2020 gekozen om het jaarlijkse Champagneconcert in te ruilen voor een bevrijdingsconcert, waarmee we ook muzikaal kunnen stilstaan bij deze zeer belangrijke gebeurtenis in onze geschiedenis. 

Binnen de Gemeente Echt-Susteren is onder andere een re-enactment evenement, een stoet van oude legervoertuigen door alle kernen van de gemeente Echt-Susteren een onderdeel van het programma. Deze stoet komt op 19 januari ook door de kern Dieteren en zal in het gehele muzikale programma worden ingepast. Het muzikale programma zal bestaan uit optredens van de Jeugdfanfare, de Drumband en de Fanfare. Het programma zal voor een groot gedeelte in het teken staan van passende muziek, welke een relatie heeft met de herdenking. Naast de muzikale klanken zullen ook ondersteunende beelden worden getoond waardoor alles nog intenser kan worden beleefd. 

Om ook de Dieterse bevolking kennis te laten maken met de gebeurtenissen 75 jaar geleden zijn we blij dat we, samen met de dorpsraad Dieteren, een film hebben kunnen uithalen met unieke beelden van de bevrijding van Dieteren e.o. Beelden die vele mensen waarschijnlijk nog nooit hebben gezien en pakkend weergeven wat de mensen destijds hebben moeten doormaken. 

De exacte tijdsinvulling van het programma is nog niet helemaal bekend, maar zal plaatsvinden in de middag van 19 januari in ons Gemeenschapshuis de Koppel. Zeker een datum om vrij te houden om samen te beleven en vieren dat we al 75 jaar in vrijheid mogen leven, maar ook moeten terugkijken naar wat (eigenlijk) nog maar kort geleden heeft plaatsgevonden. Meer detail informatie zal zeker nog gedeeld worden in de komende weken.

 

Activiteiten

Geen evenementen

Fanfare Eendracht Dieteren

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com