AMC 2018

Zondag 9 december werd weer het jaarlijkse Albert Mostard Concours gehouden.

In verenigingslokaal "de Wiejerd" werd door diverse solisten en duo's mooie muziek ten gehore gebracht. Nadat alle optredens waren beoordeeld door de jury Stan Beckers, maakte onze voorzitter de winnaars bekend.

Nadine Aben bij de koperblazers en Lina Schulpen bij de slagwerkers, waarbij vermeld moet worden dat Lina nu al voor de vierde keer de beker mee naar huis neemt en voor de derde keer op rij. Dit betekent dat deze felbegeerde wisselbeker nu voorgoed bij Lina in de prijzenkast mag blijven staan.

Beide winnaars van hartelijk gefeliciteerd!

 

Music@Deetere “Drumband Eendracht Dieteren op Safari”

Er komt weer een nieuwe versie van Music@Deetere. Dit jaar ingevuld door  Drumband Fanfare Eendracht Dieteren onder leiding van instructeur Stan Beckers en met als thema Drumband op SAFARI. De Drumband van Fanfare Eendracht Dieteren zal dit concert geven op de dagen 1 en 2 december a.s. in ons gemeenschapshuis de Koppel.

De drumband is afgelopen zomer namelijk op vakantie geweest naar Afrika. De eerste dag ging het al helemaal mis. Door het ruige terrein zijn ze hun belangrijke aanhanger met instrumenten verloren. De eerste vraag die ze toen te binnen schoot was hoe wij nu deze dagen door moesten komen zonder muziek. Deze vraag hing ons continue boven het hoofd en hield ons bezig tot we een inheemse stam tegen het lijf liepen die hier wel een oplossing voor had. Met natuurlijke lokale producten waren zij in staat om percussie instrumenten te maken waar ook wij wel raad mee wisten. Het programma is sterk wisselend met verrassende muzikale invullingen. Naast de slagwerkers zijn er ook onverwachte aanvullingen die zullen zorgen voor een spetterend en verrassende invulling van de avond. Want…. is alles wel zoals men denkt dat het is?? Het belooft een echt avondje uit te worden voor de bezoekers. Dit in lijn met de vorige edities van Music@Deetere. Verdere informatie is vindbaar op onze facebookpagina: “Music at Deetere Drumband Op Safari". Eind zal er ook in Dieteren huis aan huis en bij enkele activiteiten worden geflyerd. Op deze flyers is op de achterzijde een aanvraagformulier toegevoegd waarmee entreekaarten (á € 7,50) kunnen worden aangevraagd. Om op korte termijn al interesse in entreekaarten kenbaar te maken kan er een e-mail gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij hopen jullie te zien op deze dagen om te komen genieten van de prachtige klanken en kleuren die te vinden zullen zijn in deze Safari, met een zeer verrassende wending. Een hapje en drankje kunnen hierbij natuurlijk niet ontbreken.

Wij hopen jullie te zien op deze dagen om te komen genieten van de prachtige klanken en kleuren die te vinden zullen zijn in deze Safari, met een zeer verrassende wending. Een hapje en drankje kunnen hierbij natuurlijk niet ontbreken.

 

 

Seizoensafsluiting Fanfare Eendracht Dieteren

Fanfare Eendracht Dieteren zal 3 juli het muzikale seizoen afsluiten met een “open repetitie”. Na een mooi voorseizoen met een zeer succesvolle deelname aan het Maasgouwtoernooi is me nu toe aan een vakantieperiode. De deelname van de gehele vereniging aan het Maasgouwtoernooi leverde voor de Fanfare, uitkomend in de eerste divisie het predikaat “Zeer Goed”. De Drumband deed het een dag later bijna net zo goed en kwam huiswaarts met een ruim resultaat “Goed”. Beide beoordelingen door een vakkundige jury. Nu is men dus toe aan een korte vakantieperiode samen met de schoolvakanties. Naast een interne familiedag zal de Fanfare de vakantie inluiden met een “open repetitie”. Een repetitie die voor de geïnteresseerden vrij toegankelijk is. Voor deze repetitie is er een licht programma samengesteld wat voor de bezoekers zeker herkenbaar in de oren zal klinken. Het zou overigens zomaar kunnen dat dirigent Bart Deckers de muzikanten zal interpreteren als dat nodig zou zijn, al was het een normale repetitie. Voor de bezoekers is er zeker ruimte voor het nuttigen van een drankje en na afloop voor een gezellige nazit. De repetitie vindt plaats op dinsdag 3 juli om 19:30 uur in het Gemeenschapshuis de Koppel. Iedereen is van harte welkom. De muzikanten kunnen zich dan na de vakantie weer opmaken voor een interessant najaar. Voor  Fanfare staat er allereerst een concert gepland samen met het bekend zijnde zangkoor SuMaDi en de Drumband is al volop bezig met de voorbereiding naar het themaconcert. Een concert waar zeker nog veel verdere informatie over wordt gedeeld. 

Activiteiten

Fanfare Eendracht Dieteren

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com