Overlijdensbericht Theo Meuffels

 

Onverwacht snel hebben we afscheid moeten nemen van ons lid van bijzondere verdiensten Theo Meuffels. Onlangs kregen we berichten dat de gezondheid van Theo snel achteruitging, maar toch komt het bericht hard binnen.

Ruim 65 jaar was Theo lid van onze vereniging. Jaren die hij met grote inzet heeft besteedt aan de groei en al het wel en wee binnen onze vereniging. Zijn hart lag bij de Drumband. Vele jaren als lid, tamboer-maitre en later ook als instructeur. Het heeft voor Theo bij deze groep altijd gevoeld als een warm bad. Samen hebben ze ook vele successen mogen behalen. Maar ook als slagwerker binnen het Fanfare orkest heeft Theo menige mooie successen mogen meebeleven.

Theo is ook onderdeel geweest van het Bestuur van Fanfare Eendracht Dieteren, waarbinnen hij 8 jaar met verve de rol van voorzitter invulde.

Wij gedenken met respect en waardering zijn grote inzet voor onze Drumband en Fanfare.

Namens iedereen binnen Fanfare Eendracht Dieteren willen we Sophie, kinderen en kleinkinderen in deze zware tijden sterkte toewensen met het verwerken van dit grote verlies.

Spek de clubkas samen met PLUS Crombach

Een steuntje in de rug kunnen we na afgelopen seizoen wel gebruiken. Daarom organiseert PLUS Crombach Susteren van zondag 5 september t/m zaterdag 13 november een unieke spaaractie: Spaar je club gezond. Klanten kunnen sparen voor sponsorpunten. Bij elke 10 euro aan boodschappen ontvang je er al één. Hoe meer sponsorpunten jij spaart, hoe meer euro’s dat oplevert voor de kas van onze club. Vergeet daarbij niet de sponsorpunten te activeren op plus.nl/sponsorpunten. Help onze club met de sponsorpunten van PLUS.

PLUS Crombach Susteren stelt in totaal € 12.500 beschikbaar voor alle deelnemende clubs.

Ga voor meer informatie over de spaaractie naar plus.nl/club of vraag ernaar bij PLUS Crombach Susteren!

Ook de fanfare is een van de deelnemende verenigingen. Dus hoe meer sponsorpunten er gespaard worden hoe meer in onze verenigingskas! Hoe de actie werkt staat beschreven in onderstaande flyer.

 

 

Herstart van repetities

 

De seinen staan op groen, we mogen weer samen muziek gaan maken. De cijfers gaan in het algemeen de goede kant op en hoe langer hoe meer mensen zijn (of worden op korte termijn) gevaccineerd.

 

Door de Gemeente (voor ons als vereniging de bepalende factor) zijn we geïnformeerd dat we weer verantwoord kunnen en mogen repeteren. Natuurlijk wel met de nodige voorzorgsmaatrelegen.

 

Daar maken we dan ook dankbaar gebruik van zodat we onze leden weer de mogelijkheid kunnen aanbieden om samen muziek te maken. Bart en Roel staan ook te trappelen om de muzikanten verantwoord bij de hand te nemen bij deze hernieuwde opstart. De eerste repetities staan dan ook gepland op dinsdag en woensdag 1 en 2 juni. De Drumband in de Wiejerd en de Fanfare in de Koppel (ivm de beschikbare ruimte). We hopen snel weer gezamenlijk onze hobby op te pakken. Los van de muziek is het natuurlijk ook hoog tijd om de sociale banden weer aan te halen. Men zou bijna vergeten wat de sociale binding kan betekenen voor een mens..

 

Paul Opgenort geridderd als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 

Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd..” Met die woorden verraste burgemeester Hessels onze oud voorzitter Paul Opgenort vandaag.

In 2008 kwam Paul als relatief onbekende binnen bij onze vereniging. Oud voorzitter Theo Meuffels had Paul benaderd of hij na zijn succesvolle carrière binnen defensie openstond voor een rol binnen onze vereniging. Paul's antwoord was kort maar krachtig, zeg maar wat ik kan doen. Met de bestuurlijke ervaring was de keuze snel gemaakt en was de zoektocht naar een opvolger voor Theo Meuffels als voorzitter snel ingevuld. Ruim 10 jaar heeft Paul deze rol met verve ingevuld en heeft hij op zijn geheel eigen wijze altijd met een positieve insteek gezorgd voor een mooie episode binnen onze vereniging. 

Paul's invulling als voorzitter ging veel verder als het aansturen van het Bestuur. Hij was altijd aanwezig bij de vele activiteiten binnen de vereniging en men kon altijd op zijn steun rekenen bij de vele voorbij komende  klussen. Of het nu zijn ongeëvenaarde en inspirerende toespraken waren of het ophalen van het oud papier en Pinkpop. Voor Paul was niets teveel. We zijn dan ook van mening dat Paul, naast zijn vele inspanningen op vele andere vlakken alleen al voor zijn rol binnen onze vereniging meer dan terecht is geridderd. 

Door corona moest de burgemeester de onderscheidingen dit jaar vanaf afstand uitreiken. Hij maakte de toekenning van de Koning bekend met een huisbezoek incl. omroepwagen (via deze link https://www.youtube.com/watch?v=23rZSBliyY8 is het mogelijk naar beelden hiervan te kijken) .Burgemeester Jos Hessels: “Het gaat hier om mensen die zich stuk voor stuk verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeenschap en een betere samenleving, zonder dat ze hier iets voor terug verwachten. Een passende verwoording gericht aan Paul. 

Als vereniging willen we Paul natuurlijk ook feliciteren met deze onderscheiding, echter maakt Corona dat nu lastig. In overleg met Paul zullen we kijken hoe en wanneer we dit passend kunnen inhalen zodat we als vereniging ook de gepaste aandacht aan dit heugelijk feit kunnen besteden.

 

 

Eerste blokfluitles

Nieuwe aanwinst voor Fanfare Eendracht Dieteren! Na een succesvolle proefles afgelopen zaterdag is er weer een blokfluitgroep begonnen. Drie leerlingen maken onder begeleiding van Ankie Mofers kennis met het musiceren. Tijdens de les hebben ze al samen gezongen, geklapt, in de maat gelopen en een paar tonen op de blokfluit geblazen. Ze mochten zelfs de kleur van de blokfluit zelf kiezen 😊. Alle kinderen waren erg enthousiast, net als hun docent Ankie. Dat er nog veel leuke lessen mogen volgen!

 

 

Als er nog kinderen zijn, die ook graag mee willen doen: aansluiten kan nog! Iedere zaterdag om 10.00u is er een blokfluitles in Dieteren. Bij interesse, stuur een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel Thijs Linssen op 06-44454877.

Activiteiten

Geen evenementen

Fanfare Eendracht Dieteren

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com