Uitnodiging Herdenkingsconcert 75 jaar bevrijding

Op 5 mei 2020 viert Nederland dat ons land 75 jaar geleden is bevrijd en dat we sindsdien in vrijheid leven. Dieteren is op 16 januari 1945 bevrijd.

Als Fanfare Eendracht Dieteren hebben we voor 2020 dan ook gekozen om ons jaarlijkse Champagneconcert in te ruilen voor een bijzonder concert: 75 jaar bevrijding. En wel op 19 januari a.s. Hiermee kunnen we dan ook muzikaal stilstaan bij deze zeer belangrijke gebeurtenis in onze geschiedenis.

Programma

 

  • 13:45 uur vertrekken we samen vanaf de Koppel naar onze kerk. Om gezamenlijk de daar passerende Liberty tour te aanschouwen. Een tour met deelname van ca 50 oude legervoertuigen (Jeeps, Dodges, trucks, motoren etc.) uit de Tweede Wereldoorlog en een gezelschap geallieerde/Duitse re-enactors. Aansluitend lopen we weer terug naar Gemeenschapshuis de Koppel
  • Hier zal het muzikale gedeelte worden ingevuld door de optredens van
    • Jeugdfanfare de Crescendo’s olv Ankie Mofers
    • Drumband Fanfare Eendracht olv Stan Beckers
    • Fanfare Eendracht Dieteren olv Bart Deckers 

U kunt onder meer luisteren naar muziek over Anne Frank, Schindler’s List, Soldaat van Oranje, Band of Brothers, Give us peace, A Brand New  Day en  Silent Heroes. Naast de muzikale klanken worden ondersteunende beelden getoond, waardoor alles nog intenser kan worden beleefd. Tijdens één van de wisselingen zullen de bezoekers ook getrakteerd worden op een passende versnapering. 

Om ook de Dieterse bevolking, van jong tot oud, kennis te laten maken met de gebeurtenissen 75 jaar geleden zijn we zeer verheugd dat we, in samenwerking met de Dorpsraad Dieteren, een zeer bijzondere film mogen presenteren met unieke beelden van de bevrijding van Dieteren e.o. Beelden die vele mensen waarschijnlijk nog nooit hebben gezien en pakkend weergeven wat de mensen destijds hebben moeten doormaken. Gegarandeerd een unieke vertoning die veel indruk  zal maken. 

We heten iedereen van harte welkom op deze muzikale middag. Om te vieren dat we al 75 jaar in vrijheid mogen leven, maar ook moeten terugkijken naar wat (eigenlijk) nog maar kort geleden heeft plaatsgevonden in ons eigen Dieteren. 

Tot ziens op zondagmiddag 19 januari, 13:45 uur in Gemeenschapshuis de Koppel.

 

Bevrijdingsconcert 19 januari 2020 

Op 5 mei 2020 viert Nederland dat ons land 75 jaar geleden is bevrijd en dat we sindsdien in vrijheid leven. Zo ook Dieteren dat in januari 1945 werd bevrijd. De periode september 2019 tot en met januari 2020 staat binnen gemeente Echt-Susteren in het teken van herdenking, viering en verbroedering. 

Als Fanfare Eendracht Dieteren hebben we voor 2020 gekozen om het jaarlijkse Champagneconcert in te ruilen voor een bevrijdingsconcert, waarmee we ook muzikaal kunnen stilstaan bij deze zeer belangrijke gebeurtenis in onze geschiedenis. 

Binnen de Gemeente Echt-Susteren is onder andere een re-enactment evenement, een stoet van oude legervoertuigen door alle kernen van de gemeente Echt-Susteren een onderdeel van het programma. Deze stoet komt op 19 januari ook door de kern Dieteren en zal in het gehele muzikale programma worden ingepast. Het muzikale programma zal bestaan uit optredens van de Jeugdfanfare, de Drumband en de Fanfare. Het programma zal voor een groot gedeelte in het teken staan van passende muziek, welke een relatie heeft met de herdenking. Naast de muzikale klanken zullen ook ondersteunende beelden worden getoond waardoor alles nog intenser kan worden beleefd. 

Om ook de Dieterse bevolking kennis te laten maken met de gebeurtenissen 75 jaar geleden zijn we blij dat we, samen met de dorpsraad Dieteren, een film hebben kunnen uithalen met unieke beelden van de bevrijding van Dieteren e.o. Beelden die vele mensen waarschijnlijk nog nooit hebben gezien en pakkend weergeven wat de mensen destijds hebben moeten doormaken. 

De exacte tijdsinvulling van het programma is nog niet helemaal bekend, maar zal plaatsvinden in de middag van 19 januari in ons Gemeenschapshuis de Koppel. Zeker een datum om vrij te houden om samen te beleven en vieren dat we al 75 jaar in vrijheid mogen leven, maar ook moeten terugkijken naar wat (eigenlijk) nog maar kort geleden heeft plaatsgevonden. Meer detail informatie zal zeker nog gedeeld worden in de komende weken.

 

 

Geslaagde  Albert  Mostard Voorspeeldag 

Zondag 8 december was de eerste editie van de Albert Mostard Voorspeeldag . Jarenlang was het een intern (solisten)concours met aan het eind een winnaar. Hier zijn we vanaf gestapt. Een goede keuze zo bleek. Startende maar ook ervaren muzikanten presenteerde zich als solist en ensembles. Deze voorspeeldag voor alle muzikanten van Fanfare en Drumband Eendracht Dieteren vond plaats in ons verenigingslokaal de Wiejerd. Een voorspeeldag genoemd naar oud (ere-)voorzitter Albert Mostard. Vele optredens werden begeleid door pianiste Ankie Mofers. Het programma was dus zeer divers. Het werd een goede start, voor zowel muzikanten als ook de toehoorders, van dit mooie initiatief. Voorzitter Lion Wagemans keek in zijn slotwoord dan ook terug op een geslaagde ochtend.

 

Nieuwe instructeur drumband fanfare Eendracht Dieteren

De drumband van de Fanfare Eendracht uit Dieteren zoekt een nieuwe instructeur.

Voor meer info: Vacature instructeur drumband

 

 

Albert Mostard Voorspeeldag

Op zondag 8 december a.s. zal de jaarlijkse Albert Mostard Voorspeeldag georganiseerd worden. Tijdens deze dag van Fanfare Eendracht Dieteren zullen leden van Drumband en Fanfare en de leerlingen van Myoutic hun muzikale prestaties presenteren. De optredens zullen met name bestaan uit voordrachten van leden van onze vereniging zoals solisten, duo´s en ensembles van leerlingen welke bezig zijn met de muziekopleiding bij Myoutic maar ook van leden welke reeds bij het orkest meespelen.

Dit jaar zal er geen jury aanwezig zijn om de optredens te jureren. Hiermee houden we de deelname laagdrempelig en zal er wellicht ook minder spanning op de optredens staan.

Het AMV zal plaatsvinden in ons verenigingsgebouw de Wiejerd en zal beginnen om 10.00 uur. Bij deze nodigen we iedereen uit om naar de deelnemers te komen luisteren welke veel energie en tijd hebben gestoken om voor een publiek hun muzikale prestaties te presenteren.

Activiteiten

Geen evenementen

Fanfare Eendracht Dieteren

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com