Het lijkt alweer heel lang geleden, maar vorig jaar om deze tijd was het centrum van Dieteren nog een bouwput en dat zou zo blijven tot de ‘grote vakantie’. Dat dit het geval zou zijn was reeds medio 2017 bekend.

Wij, de leden van het voorjaarsmarkt-comité, zagen ons  dan ook genoodzaakt om er voor te kiezen om de voorjaarsmarkt niet in het voorjaar maar in september 2018 te laten plaatsvinden. Echter, te weinig marktkooplieden schreven zich in voor onze markt en daarom zagen wij ons op het laatste moment genoodzaakt om de markt niet door te laten gaan. Een markt met maar een paar kramen zou immers alleen maar hebben geleid tot teleurstelling bij alle partijen d.w.z. bij de deelnemende marktkooplieden, bij de bezoekers van de markt, bij de leden van onze fanfare en zeker ook bij ons.

Wij zijn echter niet bij de pakken neer gaan zitten en hebben besloten om in 2019 weer met veel energie een voorjaarsmarkt te organiseren en wel op 12 mei a.s.. Wij doen dit niet alleen maar samen met organisatiebureau VAC (VAC staat voor Vlooienmarkten, Antiek en Curiosa). Op dit moment zijn wij bezig om deze samenwerking verder gestalte te geven en om de veranderingen in opzet en organisatie van de markt die met deze samenwerking gepaard gaan in kaart te brengen.

Vast staat in ieder geval dat de Dieterse voorjaarsmarkt zal plaatsvinden op 12 mei 2019.  

Wij gaan de komende tijd enthousiast verder met de voorbereidingen voor deze markt en hopen dat 12 mei a.s. weer een stralende en feestelijke dag wordt in en voor Dieteren.

 

Het Voorjaarsmarkt-comité

 

 

Nadine Aben, lid van de jeugdfanfare "de Crescendo's",  is gisteren uitgeroepen tot jeugdprinses Nadine I en zal dit jaar voorop lopen in de Deeterse carnaval.

We wensen haar alvast heel veel “pleezer" en "sjpass”.

Champagneconcert 2019

Fanfare Eendracht Dieteren

Zondag 6 januari 2019

Gemeenschapshuis “de Koppel”

 

Bestuur en leden van Fanfare “Eendracht” nodigen iedereen van harte uit om het nieuwe jaar muzikaal in te luiden. 

Dit jaar zullen zowel de jeugdfanfare, drumband als de fanfare een speciaal voor deze gelegenheid afgestemd programma ten gehore brengen, hetgeen garant zal staan voor een sprankelend en sfeervol begin van dit nieuwe jaar.

 

We hopen u te mogen begroeten in Dieteren op zondag 6 januari 2019 om 15.30 uur in Gemeenschapshuis “de Koppel”  te Dieteren

AMC 2018

Zondag 9 december werd weer het jaarlijkse Albert Mostard Concours gehouden.

In verenigingslokaal "de Wiejerd" werd door diverse solisten en duo's mooie muziek ten gehore gebracht. Nadat alle optredens waren beoordeeld door de jury Stan Beckers, maakte onze voorzitter de winnaars bekend.

Nadine Aben bij de koperblazers en Lina Schulpen bij de slagwerkers, waarbij vermeld moet worden dat Lina nu al voor de vierde keer de beker mee naar huis neemt en voor de derde keer op rij. Dit betekent dat deze felbegeerde wisselbeker nu voorgoed bij Lina in de prijzenkast mag blijven staan.

Beide winnaars van hartelijk gefeliciteerd!

 

Music@Deetere “Drumband Eendracht Dieteren op Safari”

Er komt weer een nieuwe versie van Music@Deetere. Dit jaar ingevuld door  Drumband Fanfare Eendracht Dieteren onder leiding van instructeur Stan Beckers en met als thema Drumband op SAFARI. De Drumband van Fanfare Eendracht Dieteren zal dit concert geven op de dagen 1 en 2 december a.s. in ons gemeenschapshuis de Koppel.

De drumband is afgelopen zomer namelijk op vakantie geweest naar Afrika. De eerste dag ging het al helemaal mis. Door het ruige terrein zijn ze hun belangrijke aanhanger met instrumenten verloren. De eerste vraag die ze toen te binnen schoot was hoe wij nu deze dagen door moesten komen zonder muziek. Deze vraag hing ons continue boven het hoofd en hield ons bezig tot we een inheemse stam tegen het lijf liepen die hier wel een oplossing voor had. Met natuurlijke lokale producten waren zij in staat om percussie instrumenten te maken waar ook wij wel raad mee wisten. Het programma is sterk wisselend met verrassende muzikale invullingen. Naast de slagwerkers zijn er ook onverwachte aanvullingen die zullen zorgen voor een spetterend en verrassende invulling van de avond. Want…. is alles wel zoals men denkt dat het is?? Het belooft een echt avondje uit te worden voor de bezoekers. Dit in lijn met de vorige edities van Music@Deetere. Verdere informatie is vindbaar op onze facebookpagina: “Music at Deetere Drumband Op Safari". Eind zal er ook in Dieteren huis aan huis en bij enkele activiteiten worden geflyerd. Op deze flyers is op de achterzijde een aanvraagformulier toegevoegd waarmee entreekaarten (á € 7,50) kunnen worden aangevraagd. Om op korte termijn al interesse in entreekaarten kenbaar te maken kan er een e-mail gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij hopen jullie te zien op deze dagen om te komen genieten van de prachtige klanken en kleuren die te vinden zullen zijn in deze Safari, met een zeer verrassende wending. Een hapje en drankje kunnen hierbij natuurlijk niet ontbreken.

Wij hopen jullie te zien op deze dagen om te komen genieten van de prachtige klanken en kleuren die te vinden zullen zijn in deze Safari, met een zeer verrassende wending. Een hapje en drankje kunnen hierbij natuurlijk niet ontbreken.

 

 

Activiteiten

Geen evenementen

Fanfare Eendracht Dieteren

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com