Nieuwe voorzitter Fanfare Eendracht Dieteren

In de uitgestelde jaarvergadering 2020 heeft Fanfare Eendracht Dieteren een nieuwe voorzitter mogen presenteren. Door de corona perikelen zijn de geplande activiteiten van Drumband en Fanfare Eendracht dit jaar flink overhoop gehaald. Binnen de voorgeschreven maatregelen wordt er gelukkig wel weer wekelijks muziek gemaakt maar voor het overige is het afwachten wat de toekomst ons gaat brengen. Ook de jaarvergadering, die normaliter plaatsvindt in maart, was tot nader orde uitgesteld. De nieuwe datum was verplaatst naar afgelopen 2 oktober. Ondanks de aangescherpte maatregelen hebben was het er de vereniging veel aan gelegen om de vergadering op deze datum wel door te laten gaan. Met maximaal 30 personen in gemeenschapshuis de Koppel en diverse leden via een digitale verbinding thuis op de bank kwam het wel en wee van de vereniging op tafel. Eén onderdeel is elk jaar weer de bestuursverkiezingen. Zoals vele verenigingen is het ook voor Fanfare Eendracht Dieteren altijd wel weer een zoektocht naar vrijwilligers die zich onbezoldigd willen inzetten voor het voortbestaan van de vereniging. Ondanks het afscheid van twee bestuursleden mochten we ons dit jaar gelukkig prijzen met drie nieuwe bestuursleden. En niet alleen bestuursleden. Ook een nieuwe voorzitter en penningmeester mochten we benoemen. In de persoon van Hub Meerten hebben we een “oude bekende” terug op het nest. In het verleden heeft Hub al vele jaren de financiële zaken van de vereniging op een kundige manier beheerd. Doordat Hub meer vrije tijd ter beschikking heeft gekregen maken we daar als vereniging maar wat graag gebruik van, en werd Hub met volmondige goedkeuring uit de vergadering herbenoemd tot nieuwe penningmeester.

En niet alleen een nieuwe penningmeester werd gepresenteerd. In de persoon van Paul Wouters mocht de vereniging ook een nieuwe voorzitter voorstellen. Toch wel als een verrassing voor velen. We wisten dat onze huidige voorzitter Lion Wagemans bij zijn aantreden had aangegeven deze rol niet voor een langere periode te ambiëren, maar het blijft toch vaak lastig om een volwaardige opvolger te vinden die deze belangrijke rol zich kan en wil nemen. Als vereniging zijn we dan ook zeer blij dat we in Paul Wouters iemand hebben gevonden met het verenigingshart op de juiste plaats. Dat bleek ook al meteen uit zijn eigen mondelingen toelichting. Als zoon van een echte muzikant van de harmonie uit Geleen is het verenigingsleven voor Paul niet onbekend. De Fanfare heeft in het verleden de diensten van Paul ook al zeer regelmatig mogen inzetten bij het organiseren van diverse (jubileum) feesten. Ook bij de jaarlijkse Voorjaarsmarkt is Paul één van de drijvende krachten. Paul ziet het als het mooie uitdaging om samen met de leden de vereniging levende te houden in ons kerkdorp Dieteren. Daarbij de mogelijkheden en onmogelijkheden niet uit het oog te verliezen. Hij wil dan ook maar al te graag beginnen in zijn nieuwe rol en er samen de schouders onder te zetten om vanuit de huidige lastige situatie te groeien naar een mooie toekomst.

Na een dankwoord aan de scheidende voorzitter Lion Wagemans werd het overdragen van de rol bevestigd met het overhandigen van de gedesinfecteerde voorzittershamer aan de nieuwe voorzitter.

 

Activiteiten

Geen evenementen

Fanfare Eendracht Dieteren

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com