NK solisten en ensembles

 

Afgelopen weekend zijn Mieke Ronckers en Thijs Linssen in Ede Nederlands kampioen ensemble geworden.

Samen met Petri en Leanne werd met het saxofoon kwartet 88 punten bij elkaar gespeeld.

Mieke en Thijs van harte proficiat met deze geweldige prestatie!

Seizoensafsluiting Fanfare Eendracht Dieteren

Fanfare Eendracht Dieteren zal 3 juli het muzikale seizoen afsluiten met een “open repetitie”. Na een mooi voorseizoen met een zeer succesvolle deelname aan het Maasgouwtoernooi is me nu toe aan een vakantieperiode. De deelname van de gehele vereniging aan het Maasgouwtoernooi leverde voor de Fanfare, uitkomend in de eerste divisie het predikaat “Zeer Goed”. De Drumband deed het een dag later bijna net zo goed en kwam huiswaarts met een ruim resultaat “Goed”. Beide beoordelingen door een vakkundige jury. Nu is men dus toe aan een korte vakantieperiode samen met de schoolvakanties. Naast een interne familiedag zal de Fanfare de vakantie inluiden met een “open repetitie”. Een repetitie die voor de geïnteresseerden vrij toegankelijk is. Voor deze repetitie is er een licht programma samengesteld wat voor de bezoekers zeker herkenbaar in de oren zal klinken. Het zou overigens zomaar kunnen dat dirigent Bart Deckers de muzikanten zal interpreteren als dat nodig zou zijn, al was het een normale repetitie. Voor de bezoekers is er zeker ruimte voor het nuttigen van een drankje en na afloop voor een gezellige nazit. De repetitie vindt plaats op dinsdag 3 juli om 19:30 uur in het Gemeenschapshuis de Koppel. Iedereen is van harte welkom. De muzikanten kunnen zich dan na de vakantie weer opmaken voor een interessant najaar. Voor  Fanfare staat er allereerst een concert gepland samen met het bekend zijnde zangkoor SuMaDi en de Drumband is al volop bezig met de voorbereiding naar het themaconcert. Een concert waar zeker nog veel verdere informatie over wordt gedeeld. 

Maasgouwtoernooi 2018

Afgelopen weekend werd weer het jaarlijkse Maasgouwtoernooi gehouden. Dit keer was het de beurt aan de Harmonie van Berg aan de Maas om het toernooi te organiseren.

In het M.F.C was het eerst de fanfare die op zaterdag moest optreden. Na het inspeelwerk A Choral for a solemn occasion werden de te beoordelen werken Heat of Fusion  en Egmont gespeeld. De uitvoering van de beide werken werd door de jury beloond met het predicaat “Zeer Goed”.

Zondag was het de beurt aan de drumband. Zij voerden de werken Extasis van Etienne Houben en Irish Impressions van Henk Martens uit. Het resultaat was het predicaat “Goed”.

Mooie resultaten om trots op te zijn. Proficiat

Fanfare Eendracht Dieteren

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com